InhoudStampotten


Andijvie stampot
Boerenkool met worst
Zuurkoolschotel

Andijvie stampot

Benodigdheden

  • 1 kg Andijvie
  • 4 ons Magere speklappen
  • Puree

Werkwijze

  • Braad de speklappen aan. Snij deze daarna in kleine stukjes en bestrooi ze met peper. Bak ze daarna uit.
  • Snij de andijvie fijn.
  • Maak de puree.
  • Voeg het spek en het bakfont toe.
  • Al roerend de andijvie toevoegen. Even laten warmen en daarna een laatste beetje andijvie toevoegen.
  • Het spek kan sterk verminderd worden. Dan moet het wel met een balletje gehakt geserveerd worden.

Boerenkool met worst

Benodigdheden

  • 12 ons Boerenkool gehakt uit de winkel
  • 2 st Rookworsten.
  • Puree
  • Sjalotten in azijn
  • Mosterd

Werkwijze

  • Kook de boerenkool 15 minuten. Laat het afkoelen en maal het fijn in de gehaktmolen van de “kenwood”.
  • Maak de puree.
  • Meng de boerenkool met de puree.
  • Warm de worsten.
  • Snij een sjalotje fijn op je bord meng deze door de boerenkool en voeg hier een lepel van het zuur aan toe.

Zuurkoolschotel

Benodigdheden

  • 6 ons Zuurkool uit het vat
  • 6 ons Runder gehakt.
  • Puree
  • Jeneverbessen
  • 1 ons Bacon plakjes
  • Een restje jus.

Werkwijze

  • Maak de puree.
  • Verdeel de zuurkool over de bodem van de schaal.
  • Kneus de jeneverbessen en verdeel deze door de zuurkool.
  • Maak het gehakt aan met peper. En maak hiervan een gelijkmatige laag op de zuurkool.
  • Giet de puree eroverheen.
  • Leg de plakjes bacon op de puree en giet het restje jus erover.

3d heteluchtoven 180° 90 minuten