Inhoud
Stampotten
Andijvie stampot
Boerenkool met worst
Zuurkoolschotel
Andijvie stampot
Benodigdheden
1 kg Andijvie
4 ons Magere speklappen
Puree
Werkwijze
Braad de speklappen aan. Snij deze daarna in kleine stukjes en bestrooi ze met peper. Bak ze daarna uit.
Snij de andijvie fijn.
Maak de puree.
Voeg het spek en het bakfont toe.
Al roerend de andijvie toevoegen. Even laten warmen en daarna een laatste beetje andijvie toevoegen.
Het spek kan sterk verminderd worden. Dan moet het wel met een balletje gehakt geserveerd worden.
Boerenkool met worst
Benodigdheden
12 ons Boerenkool gehakt uit de winkel
2 st Rookworsten.
Puree
Sjalotten in azijn
Mosterd
Werkwijze
Kook de boerenkool 15 minuten. Laat het afkoelen en maal het fijn in de gehaktmolen van de “kenwood”.
Maak de puree.
Meng de boerenkool met de puree.
Warm de worsten.
Snij een sjalotje fijn op je bord meng deze door de boerenkool en voeg hier een lepel van het zuur aan toe.
Zuurkoolschotel
Benodigdheden
6 ons Zuurkool uit het vat
6 ons Runder gehakt.
Puree
Jeneverbessen
1 ons Bacon plakjes
Een restje jus.
Werkwijze
Maak de puree.
Verdeel de zuurkool over de bodem van de schaal.
Kneus de jeneverbessen en verdeel deze door de zuurkool.
Maak het gehakt aan met peper. En maak hiervan een gelijkmatige laag op de zuurkool.
Giet de puree eroverheen.
Leg de plakjes bacon op de puree en giet het restje jus erover.
3d heteluchtoven 180° 90 minuten