Peren spoom
Courgetterolletjes met krab of zalm creme.
Sardinerillettes met koriander.
|
Benodigdheden
- Rijpe peren
- ½ Citroen sap
- ½l Appelsap
- 1 à 2 el Tequila of wodka
- Champagne
- 3 takjes verse munt
Werkwijze
- Kook de stukjes peer met het citroensap, 2 blaadjes munt en de wodka op een laag vuur 15 minuten.
Pureer het mengsel in de blender. Vries het in . Pureer na 2 uur de half bevroren massa om te voorkomen dat er grove ijskristallen ontstaan.
Zet de massa nogmaals 2 uur in de diepvries. Voordat je het opdient even 10 minuten uit de vriezer halen. Dan schept het makkelijker.
- Serveer mogelijkheden:
- Doe de champagne in een glas en schep daar een bolletje ijs in. Garneer het met een blaadje munt.
- Doe een bolletje in een glas en zet dit glas in de vriezer. Zodra de spoom geserveerd moet worden de glazen uit de vriezer en de champagne toevoegen. Eveneens garneren met een blaadje munt
Tips.
Spoom’s zijn er vele vormen.
- Het randje van het glas kan versiert worden met wat suiker.
- Doop het glas in ondiep water en daarna in een laagje suiker.
- Vervolgens het glas in de vriezer leggen zodat de suiker vast vriest.
- Voordat het glas ingevroren wordt kan een bolletje ijs in het glas gedaan worden zodat het onderin het glas blijft wanneer de champagne erop geschonken wordt
|