Inhoud

Voorgerechten



Kaassoufflétjes
Worsthapje
Meloenreepjes met rookvlees
Meloenbolletjes in rode port
Garnalencocktail
Zalm met kaviaar
spiesje
Timbaaltje van zalm en kabeljauw.

Kaassoufflétjes

Benodigdheden

  • Kant en klaar bladerdeeg plakjes
  • Kaas blokjes
  • Peper
  • Ei

Werkwijze

  • Snij de bladerdeeg plakjes in vieren.
  • Snijd kleine dikke plakjes kaas die in een plakje bladerdeeg passen.
  • Leg 1 stukje kaas op het bladerdeeg. Doe er een klein beetje peper op.
  • Vouw ze dicht
  • Besmeer de bladerdeeg hapjes met ei.
  • Heteluchtoven 250 ° 5 min.
    Grill 250 ° 5 min

Worsthapje

Benodigdheden

  • Blik cocktailworstjes
  • Kant en klaar bladerdeeg plakjes
  • Ei

Werkwijze

  • Snij de bladerdeeg plakjes in punten.
  • Neem het blik cocktail worstjes.
  • Neem een worstje en leg deze op het breedste vlak van de driehoek en rol het worstje in het bladerdeeg.
  • Besmeer de bladerdeeg hapjes met ei.
  • Heteluchtoven 250 ° 5 min.
    Grill 250 ° 5 min

Meloenreepjes met rookvlees

Benodigdheden

  • Meloen in partjes
  • Rookvlees

Werkwijze

  • Snij de meloen in repen van zo’n 7 à 8 mm.
  • Rol de repen in een plakje rookvlees en schakeer drie van deze pakketjes op een bord.

Meloenbolletjes in rode port

Benodigdheden

  • Meloen
  • Port
  • Eikenblad salade

Werkwijze

  • Maak met een pomme parisienne lepel mooie bolletjes meloen
  • Neem hiervoor de dubbele glazen waarin ijs in water als koeling kan worden gedaan.
  • Leg een blad eikenblad sla in het schaaltje.
  • Doe de meloen bolletjes erin met at rode port.

Garnalencocktail

Benodigdheden

  • Garnalen
  • Cocktail saus zie recept
  • Ananas

Werkwijze

  • Meng wat ananas stukjes door de garnalen.
  • Doe het mengsel in een glas.
  • Giet niet teveel cocktail saus over de garnalen.
  • Garneer het met een stukje ananas en een paar garnaaltjes.

Zalm met kaviaar

Benodigdheden

  • Gerookte zalm
  • Kaviaar of "nep" kaviaar
  • Boter van mierikswortel dille en citroenkruid
  • Sla en peterselie voor garnering

Werkwijze

  • Leg de zalm op een slablaadje met een klein toefje kaviaar ernaast. En een takje peterselie
  • Meng de boter met de mierikswortel, dille en het citroenkruid. Spuit met begulp van een spuitzak toefjes boter. Leg deze op een één bord.
  • Serveer het broodje op een extra bordje naast ieders bord.

Spiesje

Benodigdheden

  • cocktail worstje
  • Kaas blokjes
  • Komkommerschijfjes
  • Sherry tomaatje
  • fruitblokje

Werkwijze

  • Spiesje met daarop een cocktail worstje, een blokje kaas, een schijfje komkommer, een sherry tomaatje of een stukje fruit.

Timbaaltje van zalm en kabeljauw.

Benodigdheden

  • 250 gr Zalm
  • 250 gr Kabeljauw
  • Dille punten
  • Citroen
  • Zout
  • 1 eiwit
  • ĵ l Room niet geklopt
  • Pieterselie
  • Dille saus

Werkwijze

Zalmmousse
  • Maak de zalm fijn in de blender
  • Voeg dille, zout en citroen toe.
  • Laat de mousse 1 uur opstijven in de koelkast
Kabeljauw vulling
  • Snijdt de kabeljauw in kleine stukjes
  • Klop de room op met de peterselie
  • Meng de visstukjes met de room
  • Beboter de vormpjes.
  • Bekleed de vormpjes met de afgekoelde mousse en vul ze dan met het kabeljauw mengsel. Dek ze nu af met ingevet papier. Goed sluitend.
  • Vul een pan met water. Zet de vormpjes in de pan.
  • Laat ze 20 tot 30 minuten in een oven van 180 ° gaar worden.
  • Laat ze 6 tot 10 minuten opstijven voordat je ze omkeert op een bordje.
Warm serveren.
Garneren met dille saus en een takje peterselie.

Ondersteunend kookboek Time life “Vis”

Tips

  • Quiche in een kleine vorm kan als vooraf gebruikt worden.
  • Cannelloni in een min uitvoering kan als vooraf gebruikt worden.
  • Dungesneden plakjes Eendenborst of gerookte Kalkoen met een garnering zijn heel goed als vooraf te gebruiken.